Johan pratar med Helen Gothenby om friheten med att cykla elcykel

7 km på 15 minuter utan stress och svett, det är det som gör att Helen Gothenby väljer elcykeln som transportmedel. Det och känslan att susa förbi sportiga killar i tights i uppförsbackarna.

HelenVidar (2)

Hur kommer det sig att du började cykla elcykel?

Det började med att en god vän kom förbi en kväll med en elcykel som hon vill att jag skulle testa, det var bland det roligaste jag gjort och jag blev biten direkt! Min vän berättade att hon använde elcykeln till jobbet, en sträcka på 15 km och hon behövde inte ens duscha efteråt!

Jag hade länge känt att jag behövde ett annat färdmedel, att åka kommunalt tog för lång tid och bilen kändes inte som ett alternativ. Att cykla funkade bra men att duscha och fixa till sig efter cykelturen på 7 km som jag har till jobbet tog alldeles för lång tid. Så jag köpte en elcykel på Tradera och jag är supernöjd!

Vad är det bästa med att cykla elcykel?

Att komma fram fort utan att bli svettig och att jag känner mig så fri! Jag tar mig från A till B utan ansträngning och så är det ju miljövänligt.

Elcykeln gör min vardag smidig. Jag cyklar med barnen till skolan, då använder jag ingen el utan cyklar ”vanligt”. Sen tar jag mig enkelt till jobbet utan svett och stress.

Med vattenfast mascara är jag fit for fight direkt när jag kommer fram. Nu har jag fått en uppblåsbar hjälm också så jag behöver inte ens förstöra frillan! Man måste verkligen testa för att uppleva känslan! Tar man ett tramptag är känslan att man genererar tio till.

Hur många mil blir det i veckan?

Jag cyklar 7-10 mil i veckan. Till och från jobbet och när jag gör ärenden eller hämtar barnen någonstans.

Hur fort går det?

Maxhastigheten är 25 km/h. Man kan välja att använda mindre av batteriets kapacitet och trampa mer själv om man vill. Men jag är inte ute efter motionen, den får jag på annat håll.

Så jag kör alltid på max. Det är så roligt när man susar förbi alla sportkillar i tights och trikåer i uppförsbackarna, de blir superstressade!

Hur lång tid tar det att ladda batteriet?

Det går snabbt, en timma ungefär.

Tror du att elcykeln kommer att slå igenom?

Det måste den göra! Varför ska man köpa en moppe liksom! Elcykeln känns helt outstanding, man tar sig fram överallt varje sig man har bränsle i form av batteri eller inte. Det är miljövänligt och  nu är ju elcyklarna så snygga också.

Jag försöker påverka alla att börja cykla elcykel och märker att det fler som köpt sedan jag började i somras. Det är ju perfekt för äldre som har svårt att cykla vanligt också!

Det låter som att elcykeln kan vara ett substitut för de flesta fortskaffningsmedel?

Ja den är ett substitut för allt! I alla fall inne i stan. Man kan stanna så lätt överallt och det blir så mycket enklare än att köra bil och mindre krångligt än att åka kommunalt.